піч булер'ян купити
26 08 2024

Літо добігає кінця, тож все більш актуальними постають питання обігріву дачі в холодний період року, адже відпочивати за містом восени або ж навіть взимку - це особливий вид задоволення. 

На жаль, не завжди є можливість опалювати дачу за допомогою електричних приладів або ж газу, проте є ефективний та доступний варіант залишатися у теплі протягом всього року - спеціальні печі булер’ян, або як їх називали раніше - буржуйки.

Що таке піч булер'ян?

Печі булер'ян, або ж буржуйки — унікальний опалювальний прилад, який є ефективним, економічним та простим у використанні. Сучасні печі зовсім не схожі на ті, які постають в уяві при згадуванні буржуйок.

Зараз буржуйка (булер’ян) являє собою металеве устаткування, яке швидко, якісно та протягом тривалого часу може обігрівати приміщення, при цьому, використовуючи невелику кількість палива. До речі, це не всі переваги печей булер’ян. Сьогодні виробники пропонують різні варіанти печей булер’ян, серед яких є варіанти власне тільки для опалення, а є і такі, що мають варильну поверхню, за допомогою якої можна готувати їжу. 

Зазвичай піч булер’ян працює за принципом конвекційного горіння, коли до печі поступає холодне повітря, а виходить - тепле, функціонуючи таким чином, піч може ефективно працювати та економно використовувати паливо, зберігаючи високу теплову віддачу. 

Як вибрати піч булер'ян для дачі: 5 основних правил

Вибрати саме таку піч булер’ян, яка буде максимально повно відповідати вимогам та виконувати всі необхідні функції, не складно, якщо врахувати 5 основних правил. 

  1. Розмір приміщення. Варто почати з того, щоб чітко розуміти площу приміщення, яке потребує обігріву, адже так набагато легше обрати піч з потрібною потужністю. 
  2. Тривалість роботи на одній закладці твердого палива. Більшість печей булер'ян працюють на дровах, деревних брикетах, важливо розуміти, який час після закладки палива, буде працювати та буржуйка, яку ви обрали. Є варіанти печей, які можуть працювати на одній закладці до 12 годин поспіль, що дуже зручно. 
  3. Матеріал корпусу. Для того, щоб обрана піч працювала довго та якісно, важливо звертати увагу на матеріал: сталь або чавун вважають кращими матеріалами для булер’янів. 
  4. Додаткові функції. Деякі моделі булер'янів оснащені додатковими функціями, такими як варильна поверхня або духовка. Якщо ви плануєте використовувати піч не тільки для обігріву, але й для приготування їжі, зверніть увагу на ці функції.
  5. Ціна. Вартість печей булер'ян може варіюватися в залежності від потужності, матеріалів та додаткових функцій. Визначте свій бюджет і виберіть піч, яка відповідає вашим фінансовим можливостям.

Булер’ян - це ідеальний вибір в тому випадку, коли ви шукаєте ефективний, економічний, екологічний пристрій для обігріву заміського (дачного) будинку. Печі булер’ян поєднують у собі всі ці фактори і саме тому гарно підходять для використання і на дачі, і у складських приміщеннях, і у гаражі. А простота використання та довговічность роблять такі печі надійним джерелом тепла для будинку на багато років. До речі, сучасні буржуйки не тільки гарно обігрівають приміщення, вони ще й гарно вписуються в інтер’єр. 

Українська компанія-виробник опалювальних приладів

Компанія Rud Garden - виробник печей булер’ян різних видів, серед яких можна легко обрати саме той, що влаштовуватиме вас найбільше: різна кольорова гама, стильний зовнішній вигляд, варіанти функціонального наповнення та цінова політика. 

До речі, компанія пропонує своїм клієнтам цілий перелік не тільки печей, а ще й садово-паркових меблів, які також стануть гарним доповненням при облаштуванні території дачі.